Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z mandarynkami
W tym czasie miękkie masło utrzyj z cukrem i sokiem mandarynkowym. Połącz masę z otartą wcześniej skórką. Dodaj likier i zmiksuj tak, aby powstała masa o jedwabistej konsystencji.
Ciasto przemieszaj. Rozgrzaną patelnię posmaruj precyzyjnie (z uwzględnieniem boków) pędzelkiem zamoczonym w oleju. Wylewaj po niewielkiej porcji ciasta i smaż sześć naleśników (za każdym razem smarując patelnię odrobiną oleju).
Naleśniki cienko posmaruj masłem i złóż w trójkąty. Pozostałe mandarynki podziel na cząstki i podsmaż na patelni, aż puszczą sok. Zestaw patelnię z ognia i umieść na niej naleśniki. Obsmaż. Gotowy deser podawaj udekorowany mandarynkami oraz skórka mandarynkowa, pokrojoną w cieniutkie paseczki.