Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najeżone jajeczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
majonez 1 szt
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Najeżone jajeczka

Kroki postępowania

1
Rzodkiewki myjemy i osuszamy, kroimy w bardzo cieniutkie ćwierć plasterki.
Krok 1 - Najeżone jajeczka foto
2
Szczypiorek również myjemy i osuszamy. Następnie drobno go siekamy.
Krok 2 - Najeżone jajeczka foto
3
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy ze skorupki i kroimy na połówki.
Krok 3 - Najeżone jajeczka foto
4
Do miseczki przekładamy majonez i dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy do połączenia tych dwóch składników. Na połówki jajek wykładamy po łyżce majonezu ze śmietaną.
Krok 4 - Najeżone jajeczka foto
5
Następnie po jednej stronie układamy plasterki rzodkiewki, tak aby sterczały do góry dając efekt najeżenia ( świetnie wyglądają takie jajka, najbardziej podobają się dzieciom).
Krok 5 - Najeżone jajeczka foto
6
Na drugim końcu jajka układamy posiekany koperek.
Tak przygotowane najeżone jajeczka podajemy od razu do stołu.
Krok 6 - Najeżone jajeczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 10.11.2014 12:26
Świetna przekąska
VioletoweKucharzenie 10.11.2014 08:49
uwielbiam jajka z rzodkiewką:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak