Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na patyku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Na patyku

Plastry boczku nabić na długie patyki do szaszłyków. Podzielić na dwie części. Jedną część usmażyć w cieście piwnym, drugą bez. Smażyć tak, żeby patyki bez boczku nie były zanurzone we fryturze.
Ciasto piwne
½ l mleko
½ piwo
1/6 k. drożdże
1 ł. Soli
¼ ł cukier
mąka

Odstawić na 1 godzinę, następnie wymieszać, maczać patyki z nabitym boczkiem i smażyć w gorącej fryturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 19.11.2013 11:52
ładnie to wyglada
magdziorka6 02.10.2013 16:31
bombowa przekąska
joanna__s 02.10.2013 15:14
Fajna przekąska na imprezę. Pycha!
msmors 02.10.2013 14:41
podane z pomysłem
Janina 02.10.2013 14:37
Super wspaniałości;)
Noruas 02.10.2013 13:39
super pomysł na imprezkę
Barbara13 02.10.2013 13:37
ciekawy pomysł:)
Megg 02.10.2013 13:37
rewelacyjna przekąska
Ela_K 02.10.2013 12:59
fajnie wygląda
AZgotuj 02.10.2013 12:38
świetny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak