Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na maśle cukiniowo-fasolkowa zupa...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3,5 litra
fasolka szparagowa 60 dag
ziemniaki 6 sztuk
włoszczyzna 1 pęczek
kostka rosołowa 2 sztuki
cukinia 1 większa/zielona
masło 1/4 kostki
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 3/4 łyżeczki
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: na maśle cukiniowo-fasolkowa zupa...

fasolkę pokroić na kawałki do garnka, ziemniaki obrane pokroić na kawałki do garnka, wlać wodę i zagotować

wsypać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, dodać kostki rosołowe i gotować z 15 minut

dodać pokrojoną na kawałeczki cukinię ze skórką, wsypać kucharka, paprykę wędzoną i ostrą, dodać masło, gotować z 10 minut, dodać na koniec posiekany koperek z natką pietruszki, można podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest lekka, smaczna i syta................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 31.08.2016 09:44
wygląda pysznie
Diana Rusiłowicz 30.08.2016 01:32
Pyszna zupka.
Beatris 29.08.2016 21:17
Pyszna zupka, lubię takie :)
Motorek 29.08.2016 21:10
fajna zupka
MAR3STA 29.08.2016 20:38
Smaczna zupa
basiazet 29.08.2016 20:22
super przepis!!
Madzai 29.08.2016 20:05
Fajny pomysł
trufelek 29.08.2016 19:54
smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak