Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle św. Jakuba pod pierzynką z warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 125 g
papryka czerwona 1/2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
Panierka: 2 łyżki
masło 100 g
śmietana 3 łyżki
sól i pieprz d/s
tabasco d/s
musztarda 1/2 łyżki
muszli św.Jakuba 200 g
olej do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle św. Jakuba pod pierzynką z warzyw

Seler naciowy, paprykę i cebulę oczyścić, umyć i drobno pokroić. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni.
Warzywa obtoczyć w panierce, rozpuścić masło i wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem i kroplą tabasco oraz musztardą.
Formę do pieczenia natłuścić oliwą i wyłożyć do niej małże, przykryć je warzywami w panierce, zalać śmietanowym sosem. Piec w piekarniku około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak