Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus jabłkowo-gruszkowy z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
gruszka 1 sztuka
orzechy włoskie 2 łyżki
rodzynki 1 łyżka
cynamon do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mus jabłkowo-gruszkowy z orzechami

Jabłko i gruszkę obrać. Pokroić. Wrzucić do garnka zasypać cukrem wg uznania, można dodać trochę wody. Dodać cynamon i rodzynki. Wszystko gotować na małym ogniu do momentu aż owoce zaczną się rozpadać. Na koniec wrzucić orzechy. Wszystko razem wymieszać. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak