Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadelowe kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortladela 8 kotletów
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do panierki
pieprz do panierki
plastry sera żółtego 8 sztuk
katchup ostry do środka

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadelowe kotlety

Kroki postępowania

1
Mortadele dzielimy na porcje kotletowe, wycinamy nożem małą przestrzeń, przez którą będziemy mogłi włożyć ser, za pomocą noza przecinamy porcje kotletową na całej przestrzeni poza obramówkami, które nie mogą zostać przecięte. Następnie smarujemy środek ketchupem ostrym.
Krok 1 - Mortadelowe kotlety foto
2
w dalszej kolejności wkładamy plasterek sera, oraz trochę natki pietruszki i koperku.
Krok 2 - Mortadelowe kotlety foto
3
następnie obtaczamy w jajku z przyprawami oraz bułce i smażymy z każdej strony.
Krok 3 - Mortadelowe kotlety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 08.07.2013 20:23
swietne sa, ja polecam:)
Róża1 08.07.2013 08:40
ja też jeszcze tak nie robiłam:-) , dziękuję za podpowiedź:-)
kokoszka
kokoszka 13.12.2012 18:54
ciekawe
gosia56 13.12.2012 18:50
tak jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak