Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortadela w jaju i bułce tartej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 0,5 kg
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 dag
sól szczypta
pieprz szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mortadela w jaju i bułce tartej

Mortadele kroimy w plastry grubości ok.1 cm.Jaja z solą i pieprzem trzepiemy.Mortadelę moczymy w jaju i obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na patelnię na rozgrzany tłuszcz.Smażymy z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 20.04.2013 21:01
Przypadkowo tu weszłam ponownie i nie oprę się, żeby nie podziękować za zminusowanie tylokrotne... Tyle fatygi,żeby wchodzić na lewe konta tyle razy i minusować. Wzruszona jestem bardzo, dziękuję i polecam się dalszej pamięci! :)A tak przy okazji, proszę o namiary na te konta. Chciałabym się zrewanżować.Wprawdzie z 1 konta, bo lewych nie posiadam, ale zawsze coś...
Ela6 17.01.2013 20:42
lubię
Henryka2 07.11.2012 19:52
przepis. I tak na marginesie:mortadelę się panieruje w jajku i bułce, a nie moczy.Zbędna jest twoja dziwna odpowiedź na normalne pytanie.No właśnie, jaki tłuszcz, może frytura?!
Henryka2 07.11.2012 19:45
BetkaB nie wkładaj aż tak dużo emocji.Każdy ma prawo do swojego komentarza, a wy każdy komentarz oprócz mniam, super i pycha odbieracie jako atak na siebie.Ja nawet rozumiem,że gotować nie umiecie, a kłócić się i minusować komentarze i owszem. Dowartościowujecie się na polu, na którym czujecie się pewnie.W końcu w minus kliknąć i naubliżać jest łatwiej niż zamieścić porządny przepis.
Izabela/bella81 12.10.2012 08:58
lubię smażoną mortadelę
Andysz 03.10.2012 18:17
pycha;)
Amellia 25.09.2012 08:44
mniam
Betka 30.07.2012 11:28
A jak w ogóle można trzepać jajka??? A mortadeli zapewne 3dni nie moczymy w jajku...dziwne pytanie, jak dla mnie zbędne. A jaki tłuszcz? (...)
SmacznaPyza 25.07.2012 19:19
jak trzepiemy jaja? ile czasu moczymy mortadelę? jaki tłuszcz do smażenia?
gosia47-47 25.07.2012 18:36
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak