Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk na parze w rozmarynie i czosnku z oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 300 g
Rozmaryn suszony Prymat
czosnek 5 ząbków
oliwki zielone

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk na parze w rozmarynie i czosnku z oliwkami

Rybę rozmrozić natrzeć dobrze solą, obsypać rozmarynem i obłożyć pokrojonym w cienkie plasterki czosnkiem i oliwkami. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 3 godziny. Po tym czasie wyjąć i przyrządzać w parowarze przez ok. 20 minut. Można podawać na sałatce z pomidorków koktajlowych i ziemniakami, które również można przygotować na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 11.03.2013 09:21
bardzo eleganckie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak