Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja porterówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 500 ml
piwo porter 2 szt
cukier 2 szkl
cukier waniliowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Moja porterówka

Do garnka postawionego na małym gazie powoli wlewamy piwa Porter. Wsypujemy do nich cukier oraz cukier waniliowy. Całość podgrzewamy do momentu, aż cukry rozpuszczą się. Co jakiś czas mieszamy piwa z cukrami. Gdy cukry rozpuszczą się wówczas wyłączamy gaz i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie dolewamy spirytus i dokładnie mieszamy go z piwami. Porterówkę przelewamy do butelek po wódce i dokładnie zakręcamy. Nalewka najlepsza jest po dwóch tygodniach, wówczas fajnie przejdzie smakiem i aromatem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.05.2015 14:57
ja tez bym skosztował ;-)
kloruś 20.05.2015 14:54
chętnie bym skosztowała!
Rycerz
Rycerz 20.05.2015 12:45
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak