Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MODRA KAPUSTA JAKO SURÓWKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
cebula biała 2 szt
ocet spirytusowy 2 łyżki
sól do smaku
cukier kryształ
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: MODRA KAPUSTA JAKO SURÓWKA

Kapustę zalewamy kilkoma szklankami wody, zagotowujemy i pod przykryciem gotujemy do miękkości przez ok. 30 minut. Odcedzamy z wody dodając zarumienioną na oleju cebulkę, doprawiamy do smaku solem, pieprzem i cukrem , skrapiamy octem i dokładnie mieszamy. Najlepiej serwujemy na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.06.2015 14:54
ja tez lubie taką kapustę
Benita 10.06.2015 09:46
Uwielbiam modrą kapustę. Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak