Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaki gotowane w dashi

5.0
(22)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kuchnia japońska. Bulion dashi, przyrządzony z wodorostów i suszonej ryby, nadaje specyficzny smak i zapach wielu japońskim daniom.

Składniki:

Składniki:

młode ziemniaki 1 kilogram
cebula 1 sztuka
olej sezamowy 15 mililitrów
sos sojowy 45 mililitrów
woda 200 mililitrów
dashi 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaki gotowane w dashi

W szerokim naczyniu rozgrzałem olej. Włożyłem ziemniaki dokładnie wyszorowane i osuszone oraz cebulę, obsmażyłem na złoty kolor. Dodałem sos sojowy, wodę i dashi. Gotowałem 15 minut. Zmniejszyłem ogień i gotowałem jeszcze 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak