Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młode kuropatwy w słodkim sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowe do pieczenia kuropatwy 4 sztuki
masło 40 gram
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
marmolada słodka 4 łyżki
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: młode kuropatwy w słodkim sosie

Młode kuropatwy poprzecinałam ostrym nożem i ułożyłam w brytfance. Polałam rozgrzaną oliwą wraz z masłem z solą i pieprzem do smaku. Piekłam 20 minut w piekarniku o temp.230 s.c. Cytrynę sparzyłam i starłam skórkę.Dodałam wyciśnięty z niej sok,marmoladę. Mieszałam do momentu rozpuszczenia się składników. Sos doprowadziłam do wrzenia,polałam je wyjęte na półmisek kuropatwy.Podawałam od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 05.10.2012 14:22
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak