Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3
natka koperku 2
natka szczypiorku 2
cebula 4
śmietana 30% 1
margaryna mleczna 1
jażynka
pieprz
mąka przenna
kapusta główka młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem w śmietanie

Szatkujemy kapustę i gotujemy z szklanką wody, gdy kapusta zmięknie dodajemy startą marchew na dużych oczkach. Gotujemy na małym ogniu z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Na patelni z kostką margaryny mlecznej szklimy cebulę(pokrojoną w średnią kostkę) później dodajemy wszystko do garnka. Powoli gotujemy i dodajemy około (2 łyżek mąki) tak aby kapusta stała się bardziej spójna konsystencją. Przyprawiamy jarzynką i pieprzem. Na końcu dodajemy śmietanę 30% i mieszamy przez 3 minuty.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak