Przepis i sposób przygotowania na: Mix cygański
Mięso umyć, pokroić w kostkę osuszyć. Łyżkę oliwy wymieszać z łyżeczką przyprawy, zalać kawałki mięsa, odstawić na 20 minut.
2
Cebulę obrać pokroić w piórka.
3
Pieczarki umyć i oczyścić, pokroić w plasterki.
4
Kiełbasę pokroić w kostkę.
5
W brytfannie rozgrzać łyżkę tłuszczu, włożyć mięso i podsmażać z wszystkich stron, mieszając. Zalać szklanką wody, dodać przecier. Zmniejszyć płomień, ma delikatnie pyrkać .(gotować około 15 minut)
6
Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu podsmażyć pokrojone pieczarki około 4-5 minut i dodać do mięsa.
7
Na pozostałym tłuszczu na patelni opiec pokrojoną kiełbasę i dodać do mięsa.
8
Zeszklić pokrojoną cebulę na łyżce tłuszczu, dodać do mięsa.
9
Dodać resztę przyprawy meksykańskiej, doprawić solą, pieprzem i chili. Pogotować jeszcze 5 minut. Jeśli potrawa jest zbyt rzadka można zaciągnąć odrobiną mąki.