Przepis i sposób przygotowania na: Miruna zapiekana z warzywami duszonymi w winie
Rybę ułożyłem na dnie wysmarowanej masłem żaroodpornej formie, polałem sosem warzywnym i zapiekałem ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
filet z miruny | 800 g |
seler korzeniowy | 1 mały |
marchewki | 2 szt |
sok z cytryny | 1 łyżka |
miód | 1 łyżeczka |
masło klarowane | 100 g |
wino białe wytrawne | 150 ml |
śmietana 30% | 125 ml |
żółtko jajek | 1 szt |
parmezan starty | 3 łyżki |
natka pietruszki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: