Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w otrębach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 350 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
jaja 2 szt
mąka 1 szklanka
otręby pszenne 100 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w otrębach

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Mirunę fileta umyć i rozmrozić ,podzielić na porcje .Posypać przyprawami i odłożyć do lodówki na 1/2 godziny.
Krok 1 - Miruna w otrębach foto
2
Wyjąć z lodówki i obsypać mąką .
Krok 2 - Miruna w otrębach foto
3
Następnie rozbełtać jajka ,dodać pieprz , włożyć porcje ryby
Krok 3 - Miruna w otrębach foto
4
Panierować w otrębach pszennych z obu stron .
Krok 4 - Miruna w otrębach foto
5
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor , odwrócić .
Krok 5 - Miruna w otrębach foto
6
Podawać do obiadu z ziemniakami i dowolną sałatką .
Krok 6 - Miruna w otrębach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JellyFruits 13.06.2016 09:50
panierowanie ryby w szesciu krokach ?????
halina17 12.06.2016 22:51
Dobra ryba
Urszula Świeca 12.06.2016 18:36
Uwielbiam rybki pod każdą postacią.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak