Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIodowe udka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 3 sztuki
miód prawdziwy 3 łyżki
ostra musztarda 2 łyzki
olej rzepakowy 2 łyżki
sól, pieprz ziołowy

Przepis i sposób przygotowania na: MIodowe udka

Wszystkiego składniki na marynatę mieszamy dokładnie, udka nacieramy solą pieprzem oraz marynatą i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Udka wraz z marynatą przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem około 30-40 min. w razie konieczności możemy podlać bulionem jeśli mamy lub przegotowaną wodą. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Rady:Ja użyłam miodu własnej roboty z mniszka lekarskiego (mlecza)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.04.2014 13:39
kiedyś jadłam takie udka były pyszne
Janina 11.09.2013 09:11
Lubię w takiej zaprawie;)
Łukasz15 11.09.2013 08:57
Bardzo lubię udka
Halina14 11.09.2013 08:47
super przepis z miodzikiem
Agnieszka-87-25 11.09.2013 07:33
jadłam kiedyś z miodem dobre są
Kulinarna Ja 11.09.2013 07:25
bardzo fajny przepis
LoLa 11.09.2013 06:26
lubię kurczaczka w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak