Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sezamie
Filety oprószamy solą i pieprzem.
Następnie smarujemy majonezem, obtaczamy w mące kukurydzianej.
Bułkę mieszamy z sezamem, obtaczamy w panierce.
Smażymy na rumiano.
filety z mintaja | 500 gramów |
majonez | 3 łyżki |
mąka kukurydziana | 5 łyżek |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 5 łyżek |
sezam | 1 łyżka |
czarny sezam | 1 łyżka |
Filety oprószamy solą i pieprzem.
Następnie smarujemy majonezem, obtaczamy w mące kukurydzianej.
Bułkę mieszamy z sezamem, obtaczamy w panierce.
Smażymy na rumiano.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: