Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minipizze z ciasta francuskiego

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
szynka 200 g
ser żółty 200 g
brokuł 100 g
Kukurydza z Puszki 5 łyżek
groszek 5 łyżek
keczup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Minipizze z ciasta francuskiego

Szynkę pokroić w plastry. Ser żółty zetrzeć na tarce. Odciąć same kwiatki (końcówki) brokuła. Resztę brokuła można drobno posiekać. Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować całe keczupem. Na to ułożyć w rządkach szynkę, kukurydzę i groszek oraz brokuła. Całość posypać startym serem. Przyklepać farsz ręką i zwinąć ciasto w roladę. Kroić roladę w 1,5centymetrowe plastry i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. łożyć do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 15 min aż ślimaczki zarumienią się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.06.2016 13:08
pysznie wygladają
dziewczyna_z_kodeksem 15.07.2013 21:38
muszę koniecznie wypróbować
Marta11 15.07.2013 16:42
bede musiala takie zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak