Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini voul-au-vent z papryką.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
szynka 5 dag
papryka czerwona 0,5 szt
papryka zielona 0,5 szt
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mini voul-au-vent z papryką.

Płaty ciasta przekroić na połowę. Z każdego wykroić koło, które następnie należy rozwałkować i podłożyć pod spód kwadratu. Nakłuć gęsto i wstawić do lodówki aby oziębić.
Ser zetrzeć, szynkę i papryki pokroić w kostkę, wymieszać i wypełnić kwadraty. Ciasto posmarować jajkiem.
Piec w temp.200stop.około10-15min.
Podawać do "czystych" zup lub jako smaczną przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 11.11.2013 20:04
Do barszczyku też się nada.
brioszka 10.11.2013 21:27
wygląda przepysznie!
Rysia 10.11.2013 18:32
Łatwa,szybka przekąska.
ssylwiaa 10.11.2013 14:13
smakowita przekąska ;)
mariel78 10.11.2013 11:48
ładnie wygląda
Smaczna_B 10.11.2013 10:11
bardzo fajny pomysł, z ciasta francuskiego można robić najprzerożniejsze dania
Monika-twin 10.11.2013 09:10
LAdnie wyglada
malaczarna23 10.11.2013 08:41
pyszniutko tu
Izabela9 10.11.2013 08:22
Pysznie wygląda.
Magula 10.11.2013 06:52
mniam mniam pyszności u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak