Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini roladka serowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 15 dag.
ser topiony 5 dag
szynka 2 plastry
pomidory 2 szt.
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: mini roladka serowa

Kroki postępowania

1
Do gorącej wody wkładamy żółty ser i podgrzewamy, aż stanie się miękki i można go będzie rozwałkować.
Krok 1 - mini roladka serowa foto
2
Serek topiony rozgniatamy w misce. Szynkę i pomidory drobno siekamy i wkładamy do serka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.
Krok 2 - mini roladka serowa foto
3
Na rozwałkowany żółty ser nakładamy masę i zwijamy jak roladę.
Krok 3 - mini roladka serowa foto
4
Roladę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki. Roladę dobrze się kroi, gdy jest lekko zmrożona.
Krok 4 - mini roladka serowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 15.08.2013 22:39
Ciekawy przepis
lee-aa 14.06.2013 14:12
fajny przepis, dla mnie bardziej kolacyjny ;)
Róża1 25.05.2013 09:28
zapewne przepyszna rolada:-)
Janina 19.04.2013 07:55
Bardzo ciekawe i smaczne
msmors 19.04.2013 07:23
ciekawy przepis
jasiek 18.04.2013 23:37
apetyczna roladka
treonina 18.04.2013 23:07
muszę spróbować :-) dzięki za przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak