Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini pizze z cukinii i dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 30 dag
cukinia
otręby owsiane 2 łyżki
jajko
ser mozarella 15 dag
tymianek
oregano
sól i pieprz
cebula
pomidory 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mini pizze z cukinii i dyni

Dynię obieramy, czyścimy z pestek, myjemy i ścieramy na tarce do miski na grubych oczkach. Cukinię podobnie, myjemy i ścieramy na tarce. Do startych warzyw dodajemy otręby, jajko, sól, pieprz, ½ łyżeczki suszonego tymianku, 2 łyżki startego sera i mieszamy wszystko.

Pomidory myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę również kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy olej i formujemy z warzyw placki – ja dawałam po 2 solidne łyżki na porcję. Zmniejszamy ogień i smażymy placki około 1-2 minut. Następnie odwracamy placki na drugą stronę i na tą usmażoną część dajemy plasterki pomidorów, na to plasterki cebuli i posypujemy oregano, solą i startym serem. Smażymy pod przykryciem około 2 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.11.2015 09:38
na pewno pyszne
2milutka 03.11.2015 08:11
pomysłowe :)
Madzai 02.11.2015 20:58
Pyszne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak