Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini gołąbeczki z kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
ryż brązowy 200 g
cebula 1
pieczarki 300 g
suszone pomidory 10 szt
ser żółty 150 g
szczypior od cebuli
masło łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mini gołąbeczki z kapusty pekińskiej

Od kapusty odciąć twardy koniec, oddzielić liście i umyć. Następnie parzyć 2 minutki w osolonym wrzątku i osączyć.

Farsz:
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Ser zetrzeć na tarce.
Pomidorki osączyć i pokroić w kosteczkę.
Dymkę umyć i pokroić.
Pieczarki umyć, drobno pokroić i podsmażyć (można na oleju z pomidorków).
Cebulę pokroić w kosteczkę, dorzucić do pieczarek i podsmażyć.
Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem, a następnie kłaść po troszeczku na liściu kapusty i zawijać.
Gołąbeczki układać w naczyniu, na wierzch położyć masło. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 29.01.2014 16:27
ja kiedyś robiłam z liśćmi winogrona
Michał2 29.01.2014 16:15
świetne, muszę spróbować z kapustą pekińską

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak