Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z kurczaka z tymiankiem i cytryną
Kroki postępowania
Nakłuć wykałaczką w kilku miejscach, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
kurczak | 0,5 szt |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
tymianek | 2-3 gałązki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
syrop klonowy | 3 łyżki |
czosnek | 2 ząbki |
oliwa | 2 łyżki |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
starta skórka z cytryny | 0,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: