Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso do chleba pieczone w rękawie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
ogórki kiszone 3-5 sztuk
cebula 1-2 sztuki
natka pietruszki kilka gałązek
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso do chleba pieczone w rękawie

Kroki postępowania

1
Łopatkę wieprzową przekrawamy tak, aby powstały nam płaty mięsne. Płaty trochę rozbijamy tłuczkiem. Mięso posypujemy z obu stron przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 1 - Mięso do chleba pieczone w rękawie foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w plastry, a ogórki w paski. Na mięsie układamy cebulę, ogórki i gałązki natki pietruszki.
Krok 2 - Mięso do chleba pieczone w rękawie foto
3
Całość zawijamy ciasno w rulon i związujemy nitką lub spinamy wykałaczkami.
Krok 3 - Mięso do chleba pieczone w rękawie foto
4
Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni ok. 70-80 minut.
Krok 4 - Mięso do chleba pieczone w rękawie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.06.2013 21:53
ciekawy przepis
ONY_za_kare 24.05.2013 17:38
super takie mięsko!
Alex_M 20.05.2013 10:49
lubie takie domowe wedlinki :)
SmacznaPyza 16.05.2013 17:10
i bardzo dziękuję za zmianę - przepis jest fajny i dobrze jak tytuł pasuje
gosia1988 10.05.2013 08:42
Do Anonim - pierwotna nazwa przepisu zawierała słowo baleron, ale później edytowałam nazwę
Janina 10.05.2013 08:36
Pyszne, takie lubię bo w swoim wykonaniu
pajbek 09.05.2013 21:04
Pyszne, mówię Wam :-)
09.05.2013 20:57
Co to Pyza Smaczna za komentarz o baleronie skoro przepis nie jest na baleron?
gosia56 09.05.2013 20:02
napewno pyszne
SmacznaPyza 09.05.2013 11:50
baleron to wędlina ze schabu karkowego
iwi 09.05.2013 10:24
Smaczne mięsko.
IZABELA29 09.05.2013 10:09
nie lepiej natkę posiekać nawet po upieczeniu będzie się wyciągać z łodyżką z mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak