Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny rondelek gajowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 200 g
boczek wędzony 100 g
cebula 1
czosnek 1
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny rondelek gajowego

Kroki postępowania

1
Żeberka paski dzielimy na mniejsze porcje .Podsmażamy na rumiano z dodatkiem oleju .
Krok 1 - Mięsny rondelek gajowego foto
2
Dużą cebulę obieramy , kroimy w plastry , dorzucamy do boczku , smażymy na małym ogniu .
Krok 2 - Mięsny rondelek gajowego foto
3
Boczek kroimy w plastry , dodajemy do pozostałych składników , podsmażamy , aż cebula się zeszkli .Dodajemy też cały , nie obrany czosnek , przekrojony w poprzek ząbków .
Krok 3 - Mięsny rondelek gajowego foto
4
Całość doprawiamy do smaku , przekładamy do rondelka , ścieramy na tarce dwa ususzone grzybki , przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 20-25 minut .W czasie duszenia mieszamy parę razy .
Krok 4 - Mięsny rondelek gajowego foto
5
Mięso jest aromatyczne , ma grzybowy smak .Podajemy z bagietką lub z chrupiącą bułeczką .Smacznego!
Krok 5 - Mięsny rondelek gajowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 08.10.2013 20:01
nie podlewasz do duszenia ani odrobiną jakiegoś płynu ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak