Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kotleciki na patykach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
cebula 1 szt
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kotleciki na patykach

Cebulę obieramy i drobno kroimy. Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulę, przyprawę kebab-gyros, paprykę. Mięsko doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Dzielimy mięso na 4 części i formujemy z każdej podłużnego kotlecika. W śordek wbijamy patyczek do szaszłyka i mocno ubijamy na nim mięso, aby sie nie rozpadało. Obsmazamy na patelni na rozgrzanym oleju, z każdej ze stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 17.07.2013 11:16
świetnie wygląda! ;)
Zdzisław 17.07.2013 11:10
dla mnie same pyszności
natalia.doradca 17.07.2013 10:37
fajnie zrobione
aisza1 17.07.2013 08:46
smaczne to
Konczi 17.07.2013 07:32
lubię, często robię :) polecam
angelika14 17.07.2013 00:14
fajny pomysł, zrobię takie ale na grillu, ciekawe jak wyjdą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak