Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z zaskoczeniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 2 szt
pieczarki 0,25 dag
papryka czerwona 2 szt
jajko 1 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z zaskoczeniem

Mięso mielone mieszamy z rozbełtanym jajkiem i przyprawami ( sól i pieprz). Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa.
Pieczarki i paprykę drobno kroimy i podsmażamy (jakieś 5 minutek), a następnie ( kiedy trochę się wystudzą) dodajemy do mięsa. Do masy mięsnej dodajemy także odrobinę bułki tartej i mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
Z przygotowanej masy lepimy okrągłe kotleciki, a następnie obtaczamy je w bułce tartej.
Rozgrzewamy tłuszcz na dużej patelni i smażymy kotleciki z obu stron, na umiarkowanym ogniu (tak, aby się przyrumieniły, ale nie przypaliły).
Po około 15 minutach są gotowe do zajadania:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 11.04.2013 13:56
smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak