Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z małosolnym ogórkiem

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 500 g
małosolnych ogórków 5
jajko 2
kaszy manny 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
kilka łyżek wody
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z małosolnym ogórkiem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, cebulę obrać i także umyć. Przygotować maszynkę do mielenia mięsa i zmielić w niej mięso, cebulę oraz ogórki małosolne prosto do miski.
Krok 1 - Mielone z małosolnym ogórkiem foto
2
Do zmielonych składników dodać pozostałe, czyli kaszę, tartą bułkę, jajka i przyprawy oraz kilka łyżek wody i wyrobić masę.
Krok 2 - Mielone z małosolnym ogórkiem foto
3
Formować z porcji masy kotlety, panierować w bułce tartej
Krok 3 - Mielone z małosolnym ogórkiem foto
4
i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z obu stron
Krok 4 - Mielone z małosolnym ogórkiem foto
5
Kotlety podawać np. z ziemniakami i surówką.
Krok 5 - Mielone z małosolnym ogórkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 03.11.2013 16:53
mniam, mniam pyszne
Marta11 03.11.2013 16:38
fajny pomysl
Barbara13 03.11.2013 14:44
Ciekawe połączenie
Mysiunia 03.11.2013 14:32
apetyczne :) na pewno mają pyszny, bardziej wyrazisty smak :)
kriko 03.11.2013 14:06
lubie mielone
Renata9 03.11.2013 13:53
ciekawy pomysł na te mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak