Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Michał

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4 szt
mąka 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Blant kokosowy

białko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
wiórki kokosowe 200 g

Krem

śmietana 30% 250 ml
serek mascarpone 250 g
czekolada gorzka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
mleko 5 łyżek
cukierki Michałki białe 14 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Michał

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem dodać żółtka ubić i na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem . Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec.
Krok 1 - Michał foto
2
Białka ubić dodać cukier , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kokos. Ciasto wyłożyć równomiernie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec.
Krok 2 - Michał foto
3
Czekoladę roztopić z mlekiem i ostudzić.
Krok 3 - Michał foto
4
Michałki pokroić na małe kawałeczki. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody i ostudzić.
Krok 4 - Michał foto
5
Śmietanę krótko ubić na sztywno dodać serek , czekoladę, żelatyne i utrzeć.
Krok 5 - Michał foto
6
Do masy dodać Michałki i wymieszać.
Krok 6 - Michał foto
7
Na biszkopt wyłożyć całą masę i wyrównać powierzchnie . Przykryć ciastem kokosowym i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Krok 7 - Michał foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak