Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony z mortadeli z serem żółtym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 40-50 dkg
ser żółty 20 dkg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cząber do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z mortadeli z serem żółtym

Mortadele kroimy w grubsze plastry, w każdym nacinamy głęboką kieszeń. W każdą kieszonkę wkładamy ser żółty.

Do jajka dodajemy…sól, pieprz, paprykę słodką oraz cząber – rozmącamy widelcem.

Plastry mortadeli panierujemy w jajku następnie w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.10.2014 15:28
Kiedyś często w domu takie danie gosciło tanie i szybkie;)
dodi 16.10.2014 14:48
pyszne jedzonko
Kulinarna Ja 16.10.2014 14:29
czasem lubię sobie takie usmażyć :) ale staram się wybierać dobrej jakości mortadelę...
Anna169Hosz 16.10.2014 08:34
Tak dawno nie jadłam, że zapomniałam jakie to dobre danie - smaczne, ekonomiczne, energetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak