Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło z orzechów ziemnych na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
cukier 5 łyżeczek
orzechy arachidowe 300 niesolone

Przepis i sposób przygotowania na: Masło z orzechów ziemnych na słodko

Orzechy wrzucamy do blendera, dodajemy masło (musi mieć temperaturę pokojową, wtedy lepiej będzie się miksowało) i cukier. Wszystko miksujemy do momentu, aż uzyskamy gładką konsystencję. Gotowe masło przekładamy do szklanego lub plastikowego pojemnika z pokrywką i przechowujemy w lodówce. Masło orzechowe podajemy np. z pieczywem, ale doskonale nadaje się także jako krem do ciast czy deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 07.01.2014 10:52
ciekawy pomysl
Pietruszka 07.11.2013 19:43
fajny przepis
Alex_M 21.02.2013 18:13
super!
Ewelina38 08.02.2013 10:44
paluszki lizać
olkaaa 02.02.2013 19:11
jeszcze nie próbowałam
Piter 31 30.01.2013 14:40
Fajna masa.
ONY_za_kare 30.01.2013 12:09
też takie robie :) jest rewelacyjne. i bez chemii! mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak