Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło z lubczykiem i czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
ząbki czosnku 2-3 sztuki
Liść lubczyku suszony Prymat świeży 2 spore garście
sól do smaku

Porada

Masło wspaniale sprawdza się w kotlecie de volaille.

Przepis i sposób przygotowania na: Masło z lubczykiem i czosnkiem

Świaże listki lubczyka drobno siekamy.
Miękkie masło ucieramy w moździerzu z odrobiną soli.
Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i posiekamy lubczyk , wszystko rozcieramy.
Masło przekładamy do pojemnika , zakrywamy i wkładamy do lodówki.
Masłem smarujemy chleb , okraszamy ziemniaki , polewamy steki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 09.07.2016 10:52
ciekawa propozycja,lubczyk zazwyczaj daję do zup.
MAR3STA 08.07.2016 23:46
znakomite śniadanie
mysza75 08.07.2016 23:01
fajne masełko
kd045 08.07.2016 21:53
miłosne to masło ;]
Ewelina1991 08.07.2016 19:33
na pewno pyszne ;)
w mojej kuchni 08.07.2016 18:34
dla mnie do grzanek pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak