Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło klarowane(Ghee)

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 kostki

Porada

Masło klarowane(Ghee)jest doskonałe do smażenia np.naleśników , pieczarek , do gotowania , pieczenia ciast . Można je długo przechowywać.nie przypala się jak prawdziwe masło.

Przepis i sposób przygotowania na: Masło klarowane(Ghee)

Dwie kostki masła 82% wkładamy do rondelka i na małym ogniu rozpuszczamy .cały czas zdejmujemy tworzącą się pianę . Po rozpuszczeniu masła i po ustąpieniu piany , masło przelewamy do słoiczka lub plastikowego pojemnika.Studzimy . Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zabcia117 06.07.2015 19:21
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak