Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło czosnkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 g
ząbki czosnku 4
natka pietruszki pół łyżeczki

Porada

Masło w tej wersji jest bardzo czosnkowe, można zmniejszyć ilość ząbków czosnku, wówczas będzie ono delikatniejsze.

Przepis i sposób przygotowania na: Masło czosnkowe

Masło rozetrzeć na gładką masę, musi być bardzo miękkie. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 03.03.2015 23:03
dzieki za porade ;)
Granita 05.09.2014 08:29
"zgrabny" i zdrowy dodatek do licznych dań;bardzo smaczne
agnieszka214 04.09.2014 21:10
musi smacznie smakowac
PaniMISIOWA 04.09.2014 19:40
i zapiec na bułeczce!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak