Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślankowa staropolska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżą maślanka 6 szklanek
gęsta śmietana 1 szklanka
biały ser 40 dag
drobno posiekany szczypiorek 0,75 szklanki
koperek 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewka 1 (drobno posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowa staropolska

Biały ser /dokładanie odciśnięty/ kroimy w mała kostkę lub rozkruszamy i rozkładamy na talerzach. Maślankę dokładnie mieszamy ze śmietaną ubijając trzepaczką.Następnie dodajemy rzodkiewkę, szczypiorek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i nalewamy porcje na talerze z serem. Posypujemy koperkiem.Najlepiej smakuje z smażonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 28.12.2012 00:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak