Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa plastyczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier puder 400 g
glukoza w proszku 50 g
woda 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
aromat

Przepis i sposób przygotowania na: Masa plastyczna

Kroki postępowania

1
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, a gdy spęcznieje dodajemy glukozę w proszku i powoli cały czas mieszając rozpuszczamy .
Krok 1 - Masa plastyczna foto
2
Przestudzoną żelatynę przekładamy do miski blendera i miksujemy z połową cukru pudru oraz aromatem. ( Można dodać barwnik)
Krok 2 - Masa plastyczna foto
3
Tak przygotowaną masę przekładamy na posypaną cukrem pudrem stolnicę. Zagniatamy masę podsypując resztą cukru.
Krok 3 - Masa plastyczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 12.12.2016 08:28
Wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak