Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany schabowy panierowany

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bez kości
marynata
Panierka:

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany schabowy panierowany

Kroki postępowania

1
8 kotletów ze schabu bez kości
Marynata :
2 jajka
3 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
2 łyżki mąki
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
papryka ostra do smaku
Panierka ;
50 g talarków serowych
1/3 szk bułki tartej
1 szk płatków kukurydzianych
Dodatkowo :
olej do smażenia
mąka do obtaczania
Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa a potem oprószyć delikatnie solą. Do miski wbić jajka, dodać jogurt, mąkę i przyprawy i wymieszać gładkie dość geste ciasto
Krok 1 - Marynowany schabowy panierowany foto
2
Każdy kotlet obtoczyć w mące i układać w marynacie. Kilka razy obracać aby dokładnie były pokryte marynatą. Miskę z kotletami zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinę.
Krok 2 - Marynowany schabowy panierowany foto
3
Teraz przygotować panierkę czyli do miski wsypać bułkę tartą, płatki zmiksować i wsypać do bułki a następnie zmiksować talarki serowe i także wsypać do miski i wymieszać.
Krok 3 - Marynowany schabowy panierowany foto
4
Gotową panierkę przesypać na talerz aby kotlety swobodnie można było panierować. Na rozgrzaną patelnię wlać olej. Po upływie żądanego czasu wyjąć kotlety z lodówki, oblepione marynatą panierować w panierce i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Marynowany schabowy panierowany foto
5
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Krok 5 - Marynowany schabowy panierowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.06.2013 21:01
ciekawe schabowe:-)
Aleksandra/Olcia 03.06.2013 19:09
mega apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak