Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
Zalewa:
woda 1 litr
ocet 1/2 szkl
cukier 1/3 szkl
sól 1 kopiasta łyżeczka
cebula 1 dużą sztuka
Gorczyca biała cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz ziarnisty

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

Kroki postępowania

1
Podgrzybki dokładnie oczyszczamy i płuczemy w dwóch wodach. Następnie przekładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i obgotowujemy. Odcedzamy.
Krok 1 - Marynowane podgrzybki foto
2
Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Dodajemy pokrojoną cebulę i zagotowujemy. Do gorącej zalewy wrzucamy obgotowane grzyby. Razem gotujemy około kwadranasa. Gorące podgrzybki z zalewą wkładamy do słoików. Zakręcamy.
Krok 2 - Marynowane podgrzybki foto
3
Pasteryzujemy 20 minut.
Krok 3 - Marynowane podgrzybki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 07.09.2013 21:53
pychota! :)
ankaryba 30.07.2013 09:14
bardzo lubię :-)
IKrakowianka 27.07.2013 22:01
bardzo lubię
Beata23 18.06.2013 10:03
muszą być smaczne
Alex_M 05.04.2013 10:32
super grzybki :)
Dorian 22.01.2013 21:46
pyszne
olkaaa 03.11.2012 10:36
bardzo lubię
caralajna 17.10.2012 10:34
fajnie mieć w zapasie choć kilka takich słoików :)
RenataZ-et 15.10.2012 14:57
uwielbiam marynowane grzybki
SmacznaPyza 14.10.2012 19:39
Kasia, jeśli do wody w której obgotowujesz grzybki dodasz trochę octu albo kwasku cytrynowego to nie stracą tak bardzo koloru :)
kate.500 14.10.2012 19:30
smaczne grzybki
ewelina/bunia 14.10.2012 18:00
pycha
Goya 14.10.2012 17:44
super
adelajda 14.10.2012 17:42
apetycznie wyglądają !
Zdzisław 14.10.2012 17:41
zakąska super
Justyna87 14.10.2012 17:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak