Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata octowo-ketchupowa z suszonymi burakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 10 % 1/2 szkl.
cukier 1/3 szkl.
ketchup 1/2 szkl.
włoszczyzna suszona 1,5 łyżki drobna
cukier 2-3 łyżki
sól 1 łyżka
woda 3 szk.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
cebula 2-3 średnie
kminek 1/2 łyżeczki
buraki 2 łyżki suszone
koperek 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata octowo-ketchupowa z suszonymi burakami

Kroki postępowania

1
Pokroić drobno cebulę, zalać ją octem i wodą, dodać ketchup i przyprawy - zagotować całość, pogotować na małym ogniu kilka minut, a następnie dodać suszone buraczki. - nakryć garnek i na minimalnym płonieniu ogrzewać 10 minut.
Krok 1 - Marynata octowo-ketchupowa z suszonymi burakami foto
2
Kiedy marynata naciągnie i buraczki puszczą ładny kolor - przelać do słoika i pozostawić do ostygnięcia.
Krok 2 - Marynata octowo-ketchupowa z suszonymi burakami foto
3
Stosować do marynowania śledzi, filetów rybnych smażonych w panierce lub całych tuszek drobnych ryb smażonych mące (leszcze, okonie, płocie).
Można też zamarynować wątróbki rybie.
Krok 3 - Marynata octowo-ketchupowa z suszonymi burakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Isia 03.02.2013 23:59
ciekawe
rosik93 03.02.2013 19:28
Tak zamarynowane ryby muszą mieć bardzo ciekawy smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak