Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata jabłkowo-korzenna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok jabłkowy z antonówek 2 szkl.
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
melasa 2-3 łyżki
goździki mielone szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Cebula suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata jabłkowo-korzenna

Antonówki przepuścić przez sokowirówkę. Sok lekko ogrzać i rozpuścić w nim melasę oraz przyprawy. Do lekko ciepłej marynaty włożyć mięso drobiowe, wieprzowe albo skrzydełka kurczaka. Pozostawić do zupełnego ostygnięcia, a potem wstawić na dobę do lodówki.

Mięso przełożyć do woreczka i umieścić ponownie w lodówce.
Marynatę odparować w szerokim rondelku, aż pozostanie 1/2 szklanki - ostudzić i ponownie połączyć z mięsem. Wstawić do lodówki na kilka godzin a następnie mięso lub skrzydełka ugrillować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak