Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięsa wieprzowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3/4 szkl
miód 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
musztarda 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięsa wieprzowego

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Miód roztapiamy w kąpieli wodnej i chłodzimy. Do miseczki wlewamy olej i dodajemy musztardę dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczony i zimny miód. Jeżeli wszystkie składniki mamy dobrze połączone dodajemy przeciśnięty czosnek, zioła prowansalskie i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.03.2014 13:09
fajny i przydatny przepis
Dorian 02.11.2013 11:23
pyszna marynata
nutellla 11.10.2013 13:04
trzeba wypróbować
gosia561 11.10.2013 12:48
doskonałe mięsko z niej wyjdzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak