Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z cytryny 1 sztuka
miód prawdziwy 2 łyżki
olej rzepakowy 125 ml
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do kurczaka

W misce mieszamy skórkę otartą z cytryny wraz z miodem ,olejem i przyprawami.
Ćwiartki z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym .
Maczamy w marynacie i schładzamy w lodówce 4 godziny.
Po tym czasie układamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni.
Pieczemy 1,5 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 22.08.2015 20:14
wygląda fantastycznie.
ilka01 14.03.2015 08:34
prosta i smaczna:)
misia53 13.03.2015 17:29
właśnie takie proste marynaty są najlepsze, smaku dodaję cytrynka
Bernadeta1 13.03.2015 11:12
udka z taką marynatą są pyszne, super
Wacław 13.03.2015 10:27
świetna marynata,na pewno ją wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak