Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNATA DO KARKÓWKI

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej słonecznikowy 100 ml
przecier pomidorowy 50 ml
ketchup pikantny 5 łyżek
krem chrzanowy Smak 1 łyżka
cebula 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
Przyprawa do mięs Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNATA DO KARKÓWKI

Do oleju dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Następnie dodajemy sporą łyżkę chrzanu. Cebulę kroimy w piórka, czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do wcześniej przygotowanych składników. Całość doprawiamy papryką, roztartym w dłoniach rozmarynem, czosnkiem, pieprzem i przyprawą do mięs. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, marynujemy mięso i odkładamy do lodówki, najlepiej na 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.05.2015 11:55
świetna marynata
Violcia 11.05.2015 14:05
Robię podobną :)
Aannkaa82 11.05.2015 13:49
Aromatyczna, super do mieska :)
gosia561 11.05.2015 12:24
idealna na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak