Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata chrzanowo-miodowa z bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chrzan tarty 3 łyżeczki
miód płynny 3 łyżeczki
bazylia świeża 1,5 łyżeczki

Porada

Proporcje można dowolnie zmieniać

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata chrzanowo-miodowa z bazylią

Bazylię myjemy, osuszamy i siekamy bardzo drobno. Chrzan wkładamy do miseczki, dodajemy miód i mieszamy. Wsypujemy posiekaną bazylię i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.04.2015 08:19
warta wypróbowania
Maridka19 13.03.2015 08:54
Ciekawa marynata na pewno wypróbuję :)
Dawid97 12.03.2015 21:36
takiej jeszcze nie smakowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak