Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada z papierówek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papierówki
sok z cytryny
woda 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada z papierówek

jabłka obrać umyć i pokroić w cząstki gniazda nasienne wyrzucić skropić sokiem z cytryny i wymieszać.Włożyć do garnka wlać odrobinę wody i zagotować,można dodać cukier ale ja nie słodzę ponieważ te jabłka mają dużo cukru i są wystarczająco słodkie.Po zagotowaniu się co jakiś czas przemieszać aby się nie przypaliły chwilę pogotować ok.10-15min.i nakładać do umytych słoików szczelnie zakręcać i odwracać do góry dnem,jak wystygną to wynieść w chłodne miejsce.Można dla pewności pasteryzować słoiki ok.10min,od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 16.08.2012 20:06
marmolada z papierówek jest najlepsza
Kekerboom 05.08.2012 18:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak