Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z groszkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kochamy tradycyjne potrawy. Niektóre są traumą dzieciństwa, jednak po latach warto wrócić do tych smaków i po prostu rozkoszować się nimi. Tym razem standardy lekko podkręciliśmy.

Składniki:

Składniki:

marchewki 2 sztuki
groszek mrożony 1 szklanka
masło klarowane 2 łyżki
bulion warzywny 100 mililitrów
syrop z agawy 1 łyżka
skrobia kukurydziana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z groszkiem

Marchewkę kroimy w kostkę.
W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy marchewkę, lekko dusimy pod przykryciem.
Dodajemy gorący bulion i syrop. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut.
Wrzucamy groszek, wlewamy wodę wymieszaną z mąką.
Gotujemy kolejne 10 minut, cały czas mieszając.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak