Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Mandarynkowa otchłań"

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 2 szkl
woda 2 szkl
cukier 20 dag
mandarynka *

Przepis i sposób przygotowania na: "Mandarynkowa otchłań"

* do przygotowania nalewki potrzebujemy 30 g suszonej skórki z mandarynek

Skórkę zalewamy spirytusem w słoiku, zakręcamy i odstawiamy na 3 dni w ciepłe miejsce. Z cukru i wody gotujemy syrop. Przecedzony spirytus wlewamy do gorącego syropu - nie gotujemy. Mieszamy i szybko chłodzimy w zimnej kąpieli wodnej. Rozlewamy do butelek i odstawiamy na minimum miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalija 14.08.2014 15:23
bardzo interesujący przepis
malaczarna23 09.08.2014 17:45
musi być wyśmienita:) takiej jeszcze nie kosztowałam...
Ania84 07.08.2014 09:12
czas oczekiwania długi ale warto czekać :)
Anna169Hosz 07.08.2014 08:51
Chętnie bym zakosztowała takiej otchłani :)
VioletoweKucharzenie 07.08.2014 08:43
piękne kolory jak i zapewne smak!
Alex_M 07.08.2014 08:35
pyszne to musi być :)
engie23 07.08.2014 08:14
super wygląda
Edith85 07.08.2014 07:01
kolor obłedny
Krystyna32 07.08.2014 06:02
wygląda pysznie
norweska20 07.08.2014 00:43
kusząca ta otchłań

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak