Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małże po marynarsku.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mule 1 kg.
wino białe wytrawne 1 szk.
cebula 1
natka pietruszki 1
masło 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Mule czyścimi pod zimną wodą ostrą stroną gąbki.

Przepis i sposób przygotowania na: Małże po marynarsku.

Cebulę szklimy na dużej patelni na masełku,dosypujemy połowę natki pietruszki ,zalewamy winem i dusimy do miękkości.Doprowadzamy do wrzenia dodajemy mule i gotujemy pod przykryciem 6 min.od czasu do czasu mieszając aby wszystkie mule równomiernie się ugotowały.Wyrzucamy muszle które się nie otwarły podczas gotowania,podajemy udekorowane natką pietruszki.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak